Implantologija

Ako želite povećanje kvaliteta života, prirodnije žvakanje i zagriz, kao i visoku estetiku implantati predstavljau idealno estetsko i funkcionalno riješenje za Vas!

Implantologija – šta je to?

Zubni implant je imitacija korijena zuba, obično napravljen od titanijuma. Implanti se koriste u stomatologiji kao nosači fksnih ili mobilnih protetskih radova koji nadoknađuju nedostajuće prirodne zube.

Praktično, svi danas postavljeni implanti su tzv. root – form endosealni implanti (obika korjena, veličinom i oblikom podsjećaju na korjene pravih zuba). Postavljaju se u viličnu kost (endo-od grčkog „U“ i „osseous“ što znači kost). Vilična kost prihvata i oseointegriše titaniumski implant. Oseointegracija, prema današnjoj definiciji, predstavlja strukturno i funkcionalno jedinstvo površine titaniumskog imlanta i okružujuće kosti.
Prednosti zubnih implantata

Implantate koristimo u slučajevima nedostatka jednog ili više zuba kao i kod potpune bezubosti. Ugrađivanjem implantata se zaustavlja dalja resorpcija kosti. Takođe, nema potrebe za brušenjem susjednih zdravih zuba koji služe kao nosači mostova. Implanti su zbog svoje čvrstoće i stabilnosti idealni nosači za protetske nadoknade i ne izazivaju iritaciju kao u slučaju nošenja mobilnih proteza. Uz pravilnu oralnu higijenu i redovne posjete stomatologu, implantati Vam mogu potrajati doživotno.
Stručan kadar, najsavremenija oprema i najkvalitetniji implantati naša su garancija Vašeg zdravog i lijepog osmjeha!